Alcoi aconsegueix 200.000 euros procedents de fons europeus per a desenvolupar l’Agenda Urbana

El projecte d'Alcoi ha sigut el segon més ben valorat pel Ministeri en la categoria de ciutats d'entre 50.000 i 100.000 habitants

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha concedit a Alcoi una primera ajuda de 200.000 euros de fons europeus per a l’elaboració del projecte pilot del seu Pla d’Acció Local de l’Agenda Urbana Espanyola.

En la present convocatòria, emmarcada en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència dels fons europeus Next Generation, han sigut beneficiades un centenar de poblacions de tota Espanya.

El projecte d’Alcoi ha sigut el segon més ben valorat entre les ciutats d’entre 50.000 i 100.000 habitants, amb una puntuació de 95 sobre 100, només per darrere de Sant Boi de Llobregat (Barcelona), que ha obtingut una puntuació de 98 sobre 100.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha subratllat que aquesta valoració del Ministeri coincideix amb una trajectòria de reconeixements cap a la planificació estratègica duta a terme per la ciutat.

Segons apunta el regidor: “aquesta sintonia ha sigut una constant que ens permet situar-nos en una posició estratègica a l’hora d’optar a ajudes extraordinàries com aquests fons europeus, un vertader suport per a desenvolupar la nostra Agenda Urbana i aconseguir els objectius i accions marcats en l’horitzó 2030”.

Confiança en la nostra ciutat

Tal com ha recordat Francés, com a mostra de la confiança depositada a la nostra ciutat i en les estratègies plantejades pel Govern local, Alcoi va signar el mes de juny passat amb el Ministeri el protocol que la situa com una de les cinc ciutats pilot de l’Agenda Urbana Espanyola a la Comunitat Valenciana, al costat de Torrent, València, Castelló i Alacant.

A més, la nostra localitat va ser una de les triades per a exposar el seu projecte en la primera edició del Fòrum Urbà d’Espanya, organitzat el mes d’octubre passat a Sevilla.

El consistori alcoià ha estat treballant els últims mesos de manera transversal i coordinada en l’elaboració del seu Pla d’Acció, amb els objectius d’aconseguir una ciutat més integrada i sostenible.

Es tracta d’unes metes amb les quals la ciutat està plenament identificada i familiaritzada, perquè les desenvolupa des de fa anys a través d’eines com el Pla Director Smart City, el Pla Estratègic 2020-2025 o l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), que suposa una inversió de 20 milions d’euros, cofinançats al 50%.