Alcoi celebra una jornada amb experts sobre Agenda Urbana

L'esdeveniment va tindre lloc en l'IVAM CADA Alcoi i va comptar, entre altres, amb el secretari general d'Agenda Urbana i Habitatge, David Lucas

La sala d’actes de l’IVAM CADA Alcoi va collir dijous, 28 de juliol, la jornada «’Agenda Urbana com a instrument estratègic per afrontar el repte d’un desenvolupament sostenible a les ciutats», en la qual van participar alts representants institucionals i experts en aquest àmbit.

En primer lloc, la jornada va ser inaugurada per l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, qui va subratllar que «el fet que Alcoi haja sigut una de les poques de la Comunitat Valenciana i d’Espanya triada pel Ministeri per a exercir com a ciutat pilot de l’Agenda Urbana, és una mostra de la confiança del Govern central i exemple d’una política decidida a avançar cap a un model de ciutat més amable, acollidor, saludable i conscienciat, en sintonia amb les estratègies amb les quals portem anys treballant».

Jornada Agenda Urbana Alcoy
L’alcalde, Toni Francés, en la Jornada d’Agenda Urbana celebrada passat 28 de juliol al CADA Alcoi

Entre els convidats va destacar la presència de David Lucas Parrón, secretari general d’Agenda Urbana i Habitatge del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, qui a través d’una videoconferència en directe va centrar la seua participació a desgranar el paper dels Governs Locals com a peces clau en l’èxit de l’Agenda Urbana.

A més, també van participar en aquesta jornada la subdirectora adjunta de Polítiques Urbanes, Sonia Hernández Partal, qui va exposar els nous desafiaments en la gestió de les ciutats.

Una altra de les intervencions que més interés va generar va ser la de Jorge García Hernández, vicepresident del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de l’Administració Local (Cosital València), qui a més és interventor general de l’Ajuntament de Gandia.

En la seua xarrada, García Hernández va aprofundir en els Instruments de Governança de l’Agenda Urbana i la seua aplicació en les Entitats Locals.

Taula redona

Per part seua, el coordinador de l’Agenda Urbana de l’Ajuntament d’Alcoi i arquitecte municipal, Daniel Mullor, va mantindre una taula redona en la qual també van intervindre l’arquitecta Paloma Ibarra d’Estudi Mocabi i Laura Noguera, de l’empresa TechFriendly.

Finalment, el vicealcalde del consistori alcoià, Jordi Martínez, va ser l’encarregat de clausurar oficialment aquest acte d’entrada lliure que es va retransmetre en directe a través del canal municipal de YouTube.

L’Ajuntament d’Alcoi va signar el 18 de juny de 2021 amb la Secretaria General d’Agenda Urbana i Habitatge del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana el protocol general d’actuació pel qual Alcoi es va convertir en pilot de l’Agenda Urbana Espanyola, el full de ruta que marca l’estratègia i les accions a dur a terme fins a 2030.

L’arquitecte municipal i coordinador de l’Agenda Urbana d’Alcoi, Daniel Mullor

El consistori ha estat treballant durant els últims mesos de manera transversal i coordinada per a començar a elaborar el seu propi Pla d’Acció, el qual servirà de guia per a implementar l’Agenda Urbana 2030. Aquesta jornada és una de les accions de sensibilització previstes per a difondre entre la ciutadania els objectius estratègics, les claus i els processos d’aquesta planificació.