Alcoi aprova el Pla d’Acció de l’Agenda Urbana

Una vegada aprovat el document, la ciutat passa a una següent fase d'implantació de les mesures estratègiques incloses en aquest document, una planificació que serà monitorada per a la seua correcta execució

L’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat el Pla d’Acció de l’Agenda Urbana en un ple extraordinari celebrat aquest divendres, 9 de setembre.

El document ha sigut validat amb els vots a favor del Partit Socialista i de Ciutadans, mentre que el Partit Popular, Compromís, Podem, Guanyar i el regidor no adscrit, Marcos Martínez, s’han abstingut i Vox ha sigut l’únic grup municipal que ha votat en contra.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha ressaltat “la importància d’aquest document per al futur desenvolupament de la ciutat.

Segons ha afegit el regidor, “es tracta d’un document obert i viu, que serà objecte de futures modificacions, millores i aportacions, amb l’objectiu d’anar adaptant aquesta Agenda Urbana fins a finalitzar la seua implantació en 2030”.

El document que s’ha presentat a aquesta votació és fruit d’un diagnòstic previ en el qual s’ha implicat tècnics municipals, grups polítics, agents socioeconòmics i ambientals i a la ciutadania en general.

Una vegada aprovat, la ciutat passa a una següent fase d’implantació de les accions i projectes estratègics definits en el document marc, al mateix temps que es posa en marxa un procés de seguiment i mesurament d’indicadors amb el qual es monitorarà la seua correcta execució.

Alcoi va ser triada pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana com a Ciutat Pilot per a l’elaboració de l’Agenda Urbana.

D’aquesta manera, el municipi es va convertir en un dels cinc de la Comunitat Valenciana (al costat de Castelló, València, Torrent i Alacant) a signar en 2021 el protocol d’adhesió per a convertir-se en model en el desenvolupament d’aquesta planificació estratègica.