Alcoi celebra la primera reunió del procés participatiu de l’Agenda Urbana

Jornada de presentación de la Agenda Urbana | Jornada de presentació del Procés de Participació de de l’Agenda Urbana

La sessió va tindre lloc en la Cambra de Comerç i Indústria i va estar oberta a tota la ciutadania. Aquesta primera presa de contacte es va plantejar com l’avantsala per a altres sis sessions amb diferents col·lectius, així com cinc accions de carrer per a fomentar la participació en el disseny d'aquest document

Alcoi va organitzar el dijous 19 de maig de 2022 la primera reunió del procés participatiu de l’Agenda Urbana.

L’acte va tindre lloc en la sala d’actes de la Cambra de Comerç i Indústria d’Alcoi i va estar obert a tota la ciutadania.

En la reunió van ser presents l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés i la regidor de Democràcia Participativa i Transparència, Teresa Sanjuán, així com tècnics de l’empresa responsable de coordinar aquest procés participatiu.

Acte en la cambra de Comerç per presentar el procés participatiu de l'Agenda Urbana d'Alcoi

Ciutat pilot

L’Ajuntament d’Alcoi va signar el 18 de juny de 2021 amb la Secretaria General d’Agenda Urbana i Habitatge del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana el protocol general d’actuació pel qual Alcoi es va convertir en pilot de l’Agenda Urbana Espanyola

Aquest document és el full de ruta que marca l’estratègia i les accions a dur a terme fins a 2030 amb l’objectiu de fer dels pobles i ciutats del nostre país àmbits de convivència amables, acollidors, saludables i conscienciats.

El consistori alcoià ha estat treballant durant els últims mesos de manera transversal i coordinada per a començar a elaborar el seu propi Pla d’Acció el qual servirà de guia per a implementar l’Agenda Urbana 2030.

Procés participatiu

Mitjançant el procés participatiu al qual es va convocar a la ciutadania, es busca el foment dels processos de decisió en cadascun dels deu eixos.

Aquesta reunió es va plantejar com l’avantsala d’un procés compost per altres sis sessions a realitzar durant els mesos de maig i juny de 2022.

Aquestes van estar dirigides a actors socials de l’economia i de la digitalització, associacions de Veïns, agents implicats en l’ús racional del sòl, actors socials de l’habitatge i personal funcionari.

A més, el procés participatiu contempla altres cinc accions de carrer durant els mesos de juny i juliol en diferents punts de la ciutat, amb l’objectiu de fomentar la participació del màxim nombre d’alcoians i alcoianes en aquest procés.